Wij verkopen & monteren banden

Met meer als 30 jaar ervaring in de bandensector, zijn we gespecialiseerd in het herstellen en vervangen van banden van personenwagens, SUV’s en lichte vrachtwagens (grootte tot bijvoorbeeld Peugeot Expert, Renault Traffic, Citroën Jumper, ..)

Wanneer uw wagen nieuwe banden nodig heeft, is het belangrijk om de juiste maat te laten plaatsen. De bandenmaat wordt vermeld op de zijkant van uw huidige banden, in de handleiding en documenten van het voertuig of op de sticker op de binnenzijde van het bestuurdersportier. Een bandenmaat kan er als volgt uitzien;

Een verkeerde bandenmaat kan leiden tot; Afwijking in de kilometerteller, slechte wegligging, negatieve keuring bij de jaarlijkse keuring van het voertuig, …

Nadat we de juiste bandenmaat weten, kunnen we concreet kijken welke banden en merken geschikt zijn voor uw wagen. Wij hebben steeds een uitgebreid aanbod in Uniroyal in voorraad, ook bekend als “de regenband”. Deze heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Naast Uniroyal zijn de meeste banden leverbaar op zeer snelle termijn. Als u graag concreet advies wenst, kom gerust even langs!

 

Om de levensduur van de banden te optimaliseren, bekijken we of een uitlijning eventueel nodig is. Bij een uitlijning wordt gekeken of de ophanging waar de voorwielen van de wagen aan bevestigd zitten, in de juiste stand staat. Met specifieke apparatuur en de juiste afstelgegevens kunnen wij deze positie bijstellen, zodat het slijtageproces wordt vertraagd.

We raden aan om een uitlijning uit te voeren bij het scheef afslijten van de banden, na een accident, na het vervangen van onderdelen van de ophanging of het wegtrekken van het voertuig in een bepaalde richting.